Domowy kisiel rabarbarowy
Domowy i smaczny. Zapraszam :)
Kisiel rabarbarowy.
Składniki :
4 łodygi rabarbaru
1/2 l wody
Około 5 łyżek brązowego cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
Dodatkowo (do dekoracji):
"Co komu w duszy gra" ;)
U mnie bita śmietana.
Rabarbar myjemy i kroimy (drobno). Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu do momentu aż rabarbar będzie miękki.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną zimnej wody i dodajemy do rabarbaru. Gotujemy aż zgęstnieje.
Dekorujemy wedle upodobań :)
Ja wybrałam bitą śmietanę.
Smacznego!
Kisiel rabarbarowy.
Składniki :
4 łodygi rabarbaru
1/2 l wody
Około 5 łyżek brązowego cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
Dodatkowo (do dekoracji):
"Co komu w duszy gra" ;)
U mnie bita śmietana.
Rabarbar myjemy i kroimy (drobno). Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu do momentu aż rabarbar będzie miękki.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną zimnej wody i dodajemy do rabarbaru. Gotujemy aż zgęstnieje.
Dekorujemy wedle upodobań :)
Ja wybrałam bitą śmietanę.
Smacznego!