Sernik z dynią.
Jestem nim oczarowana. Jest mega pyszny, prosty w wykonaniu, wilgotny i jeszcze ten kolor! Bomba!
Polecam w 100%.
Przepis pochodzi ze strony "Kwestia smaku".
Sernik z dynią.
Składniki:
300 g ciasteczek Oreo (ja dałam ciasteczka ciemne z Lidla)
70 g masła
350 g pieczonej dyni (TUTAJ przepis na pieczoną dynię)
1 kg zmielonego twarogu (ja dałam firmy PILOS "Twaróg sernikowy")
250 g mascarpone
drobno starta skórka z 1 pomarańczy
200 g cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy
3 jajka
Polewa:
50 g białej czekolady
3 łyżki jogurtu
Ja dodałam jeszcze, płatki migdałów do dekoracji .
Przygotowanie:
Upiec dynię.
Odmierzyć potrzebną ilość, dokładnie zmiksować blenderem.
Dodać drobno startą skórkę z pomarańczy i wymieszać.
Zmiksować ze zmielonym twarogiem i serkiem mascarpone.
Dodać cukier, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, budyń (proszek) oraz jajka i ponownie zmiksować na jednolitą masę.
Ciasteczka dokładnie zmielić w melakserze, następnie dodać roztopione masło i ponownie dokładnie zmiksować.
Wyłożyć na spód i boki tortownicy o średnicy około 24 cm.
Masę serową wyłożyć na spód z ciasteczek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra i dół bez termoobiegu) i piec przez ok. 60 minut.
Wyjąć, ostudzić.
Po ostudzeniu zdjąć obręcz i schłodzić w lodówce.
Polewa czekoladowa: czekoladę połamać na kosteczki, roztopić, wymieszać ze stopniowo dodawanym jogurtem. Polać lub zrobić wzorki na serniku.
Udekorować płatkami migdałów.
Polecam w 100%.
Przepis pochodzi ze strony "Kwestia smaku".

Sernik z dynią.
Składniki:
300 g ciasteczek Oreo (ja dałam ciasteczka ciemne z Lidla)
70 g masła
350 g pieczonej dyni (TUTAJ przepis na pieczoną dynię)
1 kg zmielonego twarogu (ja dałam firmy PILOS "Twaróg sernikowy")
250 g mascarpone
drobno starta skórka z 1 pomarańczy
200 g cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy
3 jajka
Polewa:
50 g białej czekolady
3 łyżki jogurtu
Ja dodałam jeszcze, płatki migdałów do dekoracji .
Przygotowanie:
Upiec dynię.
Odmierzyć potrzebną ilość, dokładnie zmiksować blenderem.
Dodać drobno startą skórkę z pomarańczy i wymieszać.
Zmiksować ze zmielonym twarogiem i serkiem mascarpone.
Dodać cukier, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, budyń (proszek) oraz jajka i ponownie zmiksować na jednolitą masę.
Ciasteczka dokładnie zmielić w melakserze, następnie dodać roztopione masło i ponownie dokładnie zmiksować.
Wyłożyć na spód i boki tortownicy o średnicy około 24 cm.
Masę serową wyłożyć na spód z ciasteczek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra i dół bez termoobiegu) i piec przez ok. 60 minut.
Wyjąć, ostudzić.
Po ostudzeniu zdjąć obręcz i schłodzić w lodówce.
Polewa czekoladowa: czekoladę połamać na kosteczki, roztopić, wymieszać ze stopniowo dodawanym jogurtem. Polać lub zrobić wzorki na serniku.
Udekorować płatkami migdałów.
Chwilka na relaks :)
Smacznego