Suszone pomidory
Suszę je w piekarniku w temperaturze 80 stopni z włączonym termoobiegiem. Używam oliwy z oliwek.
Ususzone pomidory zalewam oliwą na zimno, dodaję listki bazylii, odrobinę oregano, odrobinę tymianku, ząbek czosnku i maleńki kawałek ostrej papryczki. Zakręcam słoiczki i wstawiam do lodówki. W takiej formie mogą stać kilka tygodni.
Jeśli przygotowujemy pomidory na dłuższy okres to zalewamy je gorącym olejem.
Pozdrawiam
Kasia
Ususzone pomidory zalewam oliwą na zimno, dodaję listki bazylii, odrobinę oregano, odrobinę tymianku, ząbek czosnku i maleńki kawałek ostrej papryczki. Zakręcam słoiczki i wstawiam do lodówki. W takiej formie mogą stać kilka tygodni.
Jeśli przygotowujemy pomidory na dłuższy okres to zalewamy je gorącym olejem.
Pozdrawiam
Kasia