Szybka sałatka z fasolki szparagowej i kurek.
Chrupiąca fasolka i usmażone kurki. Odrobina dobrej oliwy, sól, pieprz i czosnek. Proste? Oczywiście :-)
Sałatka z fasolki szparagowej i kurek.
Porcja dla dwóch osób.
Dwie porządne garści fasolki szparagowej
Trzy garści kurek
Dwa ząbki czosnku
Cztery łyżki oliwy
Sól, pieprz
W lekko osolonej wodzie gotujemy fasolkę. Ma być lekko chrupka. Odcedzamy i na chwilkę wrzucamy do wody z lodem (fasolka zachowa zielony kolor). Porządnie odcedzamy i mieszamy z dwiema łyżkami oliwy.
Oczyszczone i umyte kurki smażymy na pozostałej oliwie. Gdy grzyby lekko się zrumienią (u mnie bardziej niż lekko) dodajemy do fasolki. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem.
Smacznego
Sałatka z fasolki szparagowej i kurek.
Porcja dla dwóch osób.
Dwie porządne garści fasolki szparagowej
Trzy garści kurek
Dwa ząbki czosnku
Cztery łyżki oliwy
Sól, pieprz
W lekko osolonej wodzie gotujemy fasolkę. Ma być lekko chrupka. Odcedzamy i na chwilkę wrzucamy do wody z lodem (fasolka zachowa zielony kolor). Porządnie odcedzamy i mieszamy z dwiema łyżkami oliwy.
Oczyszczone i umyte kurki smażymy na pozostałej oliwie. Gdy grzyby lekko się zrumienią (u mnie bardziej niż lekko) dodajemy do fasolki. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem.
Smacznego