niedziela, 19 lutego 2017

Kasza. Poleca się na obiad.

Smacznie, zdrowo i kolorowo.

Kasza z suszonymi pomidorami i szpinakiem.




Składniki :
250 g kaszy jęczmiennej wiejskiej
270 g (słoiczek)  suszonych pomidorów w oleju
3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju ze słoika z suszonych pomidorów
150 g szpinaku
Szczypta oregano, kurkumy i ostrej papryki

Przygotowanie :
Kasze wg przepisu gotujemy (ja dodałam kostkę rosołową)
Studzimy.
Na oliwie z suszonych pomidorów podsmażyć czosnek.
Dodać kaszę.  Smażyć około 3 minut.
Doprawić pieprzem i odrobiną soli.
Dodać kurkumę i paprykę.
Dodać suszone pomidory (pokroić na mniejsze kawałki).
Smażyć około 2 minut.
Dodać opłakany i odsączony szpinak.
Mieszać i smażyć do miękkości szpinaku.
Rozłożyć na talerzach, posypać fetą i odrobiną oregano.

Smacznego :)