niedziela, 15 maja 2016

Sałatka z roszponki z buraczkiem i gruszką.

Sałatka pyszna, smaczna i zdrowa.

Przygotowanie około 30 minut.  Składniki na 4 porcje.
Składniki :
- Opakowanie roszponki
- 2 gruszki
- Orzechy około 10 dag
- 25 dag sera z pleśnią
- 20 dag marynowanych buraczków
- Kilka czarnych oliwek

Sos:
- Sok z cytryny
- Łyżka musztardy
- Łyżka miodu
- Odrobina oliwy
- Pieprz i sól






Roszponkę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu.  Gruszki pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny.  Buraczki pokroić w talarki.  Wysypać naprzemiennie na roszponkę gruszki,  buraczki, orzechy, oliwki i poruszony ser. Przed podaniem skropić sałatkę sosem.  

Smacznego