czwartek, 27 listopada 2014

Skórki pomarańczowe w czekoladzie.

Nie wyrzucajcie skórek z pomarańczy! Można wyczarować z nich pyszną przekąskę :)


Skórki pomarańczowe w czekoladzie. 

Przygotuj:
*3 pomarańcze
*szklankę wody
*1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
*szklankę cukru

Obierz pomarańcze, skórki wrzuć do miski i zalej wodą. Mocz przez 2 dni, zmieniając wodę kilka razy. 
Wyłów, zeskrob łyżeczką białą część skórki. Wodę zagotuj z cukrem. Dorzuć skórki i gotuj kwadrans. Wyjmij i osusz przez około godzinę.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wrzuć skórki, wymieszaj, wyłów i rozłóż na papierze kuchennym do osuszenia. 














Proste, prawda? 
Smacznego


Przepis z "Weranda Country" Nr 9 (43) Grudzień 2014